Jevnlig har vi kommunene i Troms og Finnmark møte med statsforvalteren ifm koronapandemien. Denne uka ble møte innledet av assisterende helsedirektør Espen Nakstad  med tema Hvor står vi i dag?

Spreng Grenser er en ny informasjonsside som er utviklet av Sør-Varanger Utvikling. Her kan du finne alt du trenger å vite om Sør-Varanger, og hva kommunens lag og foreninger kan tilby. Siden ble offisielt åpnet på onsdag.

Gjenåpning etter oppussing og sommerferie hadde også Kafe Ro. Jeg og nyvalgt varaordfører, Elin Mathisen, gjestet kafeen og fikk servert nydelig lunsj, kaffe, kaker, flott sang og gode samtaler med de frivillige på kafeen.

Forsvarsforum Nord som består av Troms og Finnmark fylkeskommune forsvarskommunene Bardu, Evenes, Harstad, Målselv, Narvik, Porsanger, Sør-Varanger, Sørreisa og Tjeldsund, samt regionrådene i Hålogaland, Midt-Troms, Øst-Finnmark og Vest-Finnmark hadde denne uka møte med nytilsatt sjef i FLO (Forsvarets Logistikkorganisasjon) generalmajor Lars Christian Aamodt, hvor ett av temaene var ønske om at Forsvarets aktivitet må legge igjen større ressurser i landsdelen.

Torsdag denne uka hadde jeg også mitt aller første møte med min ordførerkollega i Petsjenga, Andrej Kuznetsov, hvor vi utvekslet erfaringer  ifm koronapandemien. Befolkningsnedgang og utfordringer i næringslivet er noe vi begge erfarer. Murmansk oblast har også fått omstillingsmidler som de nå blant annet skal bruke på å bygge eneboliger, noe som er relativt uvanlig i Murmansk oblast.

Fredag hadde jeg et veldig interessant møte med Robin Dale Oen, som ønsker å etablere et Dale Oen Academy i Øst-Finnmark. Dale Oen Academy er et år for ungdom mellom 15 og 20 år som ønsker et modningsår før videregående eller som forberedelse til arbeidslivet.

Uka ble avsluttet med lunsj sammen med biskopene i Den Norske kirke som var på studiereise i Finnmark.  Og nær sagt selvfølgelig, en vielse: Størst av alt er kjærligheten.

På søndag tar jeg turen til Appelsinsteinen sammen med Sør-Varanger turlag - bli med da vel! Til da, ønsker jeg dere en riktig god helg!