Siden sist har det vært litt roligere, og jeg har også fått tatt ut noen ferieuker.

Men noe har jo skjedd i sommer også! Siden sist har jeg blant annet åpnet Kirkenes teststasjon, hvor man tester seg i forbindelse med koronasertifikat, innreisekarantene eller test på vei ut av karantene. Jeg har også besøkt teststasjonen vi har på Storskog grensepasseringssted, der de som kommer over grensa fra Russland blir testet.

Det er blitt avholdt et møte med  nyoppstartede Kirkenes næringsforening for å etablere et godt samarbeid mellom foreningen og Sør-Varanger kommune. Jeg var også på besøk i Bugøynes og besøkte Varanger Brygge, Lyder Fisk Bugøynes og Bugøynes Bistro før ferien.

I sommer kjørte Sør-Varanger Utvikling programmet «Sommerstudent» De inviterte meg som ordfører, og næringslivet til pizzakveld på Ritz hvor jeg fortalte om hva Sør-Varanger kommune kan tilby unge innbyggere og studenter som velger å flytte tilbake etter endt studie utenfor Sør-Varanger kommune. Mitt budskap var at vi har relevante jobber til alle som ønsker å flytte hjem igjen. Studentene ga uttrykk for at årets «Sommerstudent» var veldig positivt å delta på.

Det er festivaltid, og i år vil Grenseløsfestivalen bli arrangert igjen, etter at den ble avlyst i fjor. Festivalgeneral Stian Labahå er veldig opptatt av gjennomføring med godt smittevern, så vi arrangerte et møte mellom Grenseløsfestivalen og kommunens smittevernlege slik at festivalen kan avholdes i trygge rammer.

For den som lurer på hva en ordfører gjør i sin ferie, har jeg blant annet fått meg en ny valp, vært på tur med Sør-Varanger turlag til Partisanhula og Øretoppen, hvor jeg fikk en egen klopp over Langelva, deltatt på dugnader for å bekjempe kjempebjørnekjeksen, samt vært frivillig på Bugøynesfestivalen. Jeg har også vært å sett på hvordan man røkter laksefelle i Karpelva og fått et foredrag om pukkellaksen av Øystein Hansen. I mine fine feriedager, har varaordfører blant annet åpnet barnekunstutstillingen Ung Strek, og delt ut Rallarprisen til Svea Andersen.

Mandag denne uka var jeg tilbake på kontoret, og første formannskapsmøte denne høsten ble avholdt på onsdag. Jeg har også hatt møte med Eirik Slagtern som sammen med flere andre har startet en gruppe som jobber for å fremme arbeidene til kunstneren Odd Harrong. Både LO og jeg er opptatt av å skape arbeidsplasser i Sør-Varanger kommune og på vårt møte denne uka, ble vi enige om at en av de viktigste sakene fremover er å få på plass 420 kv kraftlinje til Varangerbotn.

Uka ble avsluttet med ikke en, ikke to - men tre vielser. Størst av alt er kjærligheten! <3

God helg!