Nok en generalforsamling ble også gjennomført, og denne gangen var det i Kirkenes Storkjøkken AS, hvor Sør-Varanger kommune og Finnmarkssykehuset eier 50 % hver.

Tirsdag og onsdag var jeg med styret i Øvre Pasvik nasjonalpark på styrebefaring. Jeg er valgt inn som varamedlem i styret, men har ikke deltatt på noen møter der tidligere. Denne gangen satte jeg av de to dagene, og ble med på befaring i nasjonalparken og så på lokasjonene nasjonalparkstyret i Øvre Pasvik nasjonalparkstyre har ansvaret for. Jeg fikk også informasjon om flere planer styret har ifm sin besøksstrategi. Dette var en fantastisk flott tur, med mye flott natur og mye ny kunnskap!

Før jeg dro av gårde rakk jeg innom området hvor Kirkenes Havn KF nå har etablert en midlertidig bobilparkering. Her er det lagt til rette for 40 plasser, 30 på grus og 10 på asfalt, hvorav 10 av plassene også har strømtilgang. På parkeringen møtte jeg to par fra henholdsvis Drammen og Tromsø, som dagen etter hadde tenkt seg til Treriksrøysa, så under styrebefaringen med nasjonalparkstyret møtte jeg på dem igjen. De var veldig godt fornøyd med oppholdet i vår kommune!

Bobilparkering er et hett tema hvert år på denne tida. I tillegg til Kirkenes Havn KF lanserte Barentshallene KF denne uka at de også vil legge til rette for 10 plasser med strøm ved Barentsbadet/Kirkenes stadion. Her vil det i tillegg til strøm også være tilgang til dusj- og toalettfasiliteter. Vi håper dette blir et kjærkomment supplement til de plassene som er opparbeidet nede ved havna. Ved Barentshallene vil de stå sentrumsnært ha tilgang til basseng, kafe og aktivitetspark. Jeg håper og tror at dette blir attraktivt.

I tillegg til å bidra med å tilrettelegge for bobilparkering, informerte også Barentshallene KF om at de i år tar inn 17 ungdommer som får sommerjobb hos dem. De har et samarbeid med Naturvernforbundet, slik at noen av deres sommervikarer også skal rydde plast og søppel i fjæra. Barentshallene samarbeider i tillegg med flyktningtjenesten, og tar inn introduksjonsdeltakere som sommervikarer, og de samarbeider med NAV om tiltaksplasser. Alt i alt gjør Barentshallene en fantastisk jobb med å tilby unge sommerjobber. Unge under 18 år har ikke lett for å få seg sommerjobb, så dette er et viktig samfunnsbidrag!

Torsdag skulle jeg møte min ordførerkollega fra Inari i Neiden - men torsdag morgen ga de beskjed om at de ble to timer forsinket. Da hadde jeg dessverre ikke mulighet til å treffe dem, da jeg hadde andre avtaler jeg måtte tilbake til.

På slutten av uka fikk jeg besøk av Rune Bjerkli i firmaet Pikku-Suomi AS. Han er generalsekretær i Kvensk Finsk Riksforbund og jobber med et språk- og kultursenter på Bugøynes.  Dette er spennende planer som de enda er helt i startfasen med - og tilslutt i uka ble det tid til å overvære HM Kongens Gardes oppvisning på Torget - en flott opplevelse!