Delegasjonen fra Sør-Varanger kommune bestod i tillegg av enhetsleder for kultur og fritid, Harald Sørensen og næringslivsrepresentanter fra Varanger Kraft, Tscudi, Barel og Ulven Invest. I tillegg deltok Ragnar Våga Pedersen fra NIBIO som sammen med ordføreren fikk lansert Svanhovd som mulig sted for den neste norsk- kinesiske konferansen om landbruk.

Rune Rafaelsen holdt tale på rundebordskonferansen sammen med en rekke av Harbins søsterbyer. Ordføreren understreket viktigheten av internasjonalt samarbeid og Kirkenes’ sentrale rolle som transportknutepunkt  i forbindelse med den nordlige sjørute, og at det er viktig med gode kinesiske kontakter i dette arbeidet. Kinas plan om en polar silkevei gjennom den nordlige sjørute er en del av strategien om «one belt one road» som ble presentert av president Xi Jinping i 2013.

Rafaelsen hadde i tillegg flere samtaler med ordføreren i Rovaniemi, Esko Lotvinen, blant annet om reiseliv og promoteringen av jernbanen  Rovaniemi – Kirkenes.

Det ble også tid til et besøk Yingkoi som er verdens ellevte største havn og som blant annet håndterer 6,7 millioner konteinere årlig.

Snø-og isfestivalen i Harbin er kanksje den største kulturbegivenheten i området hvor omlag 6000 arbeidere er i sving med bygging av templer, palasser og kunstverk i snø og is. Harbin er en by på om lag 6 millioner mennesker og totalt i regionen 60 millioner.

Til årets Barents Spektakel er det ventet  en delegasjon fra Harbin av kulturelle utøvere og offisielle gjester.