"Konflikten" tar opp Palestina-Israel konflikten og er en monolog med Torstein Bjørklund i hovedrollen. Hva vil det si å være palestiner og hva er det å være muslim? Dette er noe av spørsmålene som forestillingen stiller, og prøver å finne svarene¨på.

 

"Døden og Piken" :

Vi er i et ikke navngitt latinamerikansk land. Etter mange år med diktatur, vold og terror skal innbyggerne nå leve sammen i tilsynelatende fordragelighet. Under diktaturet ble Paulina tatt til fange. Hun ble voldtatt og torturert av fangevokterne sine, anført av en sadistisk lege som aldri viste sitt ansikt.

Mange år etter dette, er Paulina og ektemannen hennes, Gerardo, på vei hjem, men bilen punkterer. De får hjelp av en fremmed, og Paulina kjenner igjen stemmen, lukten og oppførselen hans, og gjenkjenner ham som sin voldtektsmann og torturist. Paulina tar ham til fange for å tvinge frem en tilståelse. Gerardo er derimot ikke overbevist mannens skyld. Dermed oppstår usikkerheten om hvorvidt Paulina er paranoid, eller om denne mannen er skyldig.

Sentralt er spørsmålet om hvordan overgripere og ofre skal klare å leve sammen etter at diktaturet har falt og demokratiet er gjenopprettet. Teksten ble skrevet i 1990, og hadde urpremiere i 1991. Stykket er også filmatisert av Roman Polanski, med Sigourney Weaver og Ben Kingsley i hovedrollene.

"Konflikten" går på Samfunnshuset i Kirkenes mandag 12. oktober kl 19.00.

"Døden og Piken" går i Sør-Varanger kultursal torsdag 19. november kl 19.00

Billetter til begge forestillingene fås kjøpt på Aurora Kino, på nett www.aurorabillett.no eller på Thon Hotel, Kirkenes