"Konflikten" tar opp Palestina-Israel konflikten og er en monolog med Torstein Bjørklund i hovedrollen. Hva vil det si å være palestiner og hva er det å være muslim? Dette er noe av spørsmålene som forestillingen stiller, og prøver å finne svarene¨på.

 

"Døden og Piken" :

Vi er i et ikke navngitt latinamerikansk land. Etter mange år med diktatur, vold og terror skal innbyggerne nå leve sammen i tilsynelatende fordragelighet. Under diktaturet ble Paulina tatt til fange. Hun ble voldtatt og torturert av fangevokterne sine, anført av en sadistisk lege som aldri viste sitt ansikt.

Mange år etter dette, er Paulina og ektemannen hennes, Gerardo, på vei hjem, men bilen punkterer. De får hjelp av en fremmed, og Paulina kjenner igjen stemmen, lukten og oppførselen hans, og gjenkjenner ham som sin voldtektsmann og torturist. Paulina tar ham til fange for å tvinge frem en tilståelse. Gerardo er derimot ikke overbevist mannens skyld. Dermed oppstår usikkerheten om hvorvidt Paulina er paranoid, eller om denne mannen er skyldig.

Sentralt er spørsmålet om hvordan overgripere og ofre skal klare å leve sammen etter at diktaturet har falt og demokratiet er gjenopprettet. Teksten ble skrevet i 1990, og hadde urpremiere i 1991. Stykket er også filmatisert av Roman Polanski, med Sigourney Weaver og Ben Kingsley i hovedrollene.

"Konflikten" går på Samfunnshuset i Kirkenes mandag 12. oktober kl 19.00.

"Døden og Piken" går i Sør-Varanger kultursal torsdag 19. november kl 19.00

 

Kalvøforestillingen 1. desember

Visste du at vi nyttar om lag tre og eit halvt år av liva våre til å pusse tennene og stelle oss? At vi søv i gjennomsnittleg 27 år? Ser på TV og er på nett i 10 år? Ikkje det? Are Kalvø har saumfare tala i Statistisk Sentralbyrås Tidsbrukundersøking frå 2012, og funne fram til dei raraste ting vi bruker utruleg mykje tid på.

 

INTENS JAKT
Er vi som lever her og no i det heile i stand til å gjere noko stort? Eller har vi for mykje anna å gjere? Kalvø leitar etter svar og nyttar skamlaust eksempel frå sitt eige liv og oppvekst, frå venner, kvardagsmenneske, politikarar, idrettsstjerner og andre kjendisar. Til å hjelpe seg på scenen har han eit lite husband, i tillegg til ein ny gjest kvar kveld.

FINN HAN SVARET?
Ikkje godt å seie, men han har tenkt å ha det morosamt medan han leitar. Og han har tenkt å bryte ut i song og digresjonar om alt frå plukkfisk til pubquiz, og kanskje – viss alt anna slår feil – i dans. Nyttar vi tida vår på dei rette eller dei gale tinga? Kanskje ligg svaret på eit av livets store gåter skjult i tala om tidsbruk. Kanskje sjølve meininga med livet.

Avisene skrive følgende om forestillingen:

«Are Kalvø stiller i en helt egen humordivisjon» 
Aftenposten

«En forestilling å få med seg»
VG (5)

«De best anvendte 90 minuttene hvis man vil more seg» 
Dagsavisen