To smittede har tilknytning til smitteutbruddet i Berlevåg kommune. To smittede har blitt smittet etter reise i utlandet.

 

  • Det er to forskjellige smittetilfeller, med få nærkontakter. De som var på reise har vært i karantene siden hjemkomst, tilfellet som er tilknyttet Berlevåg har få nærkontakter. Situasjonen er under kontroll, og viser hvor viktig det er å holde avstand og møte færre folk enn vanlig, dette gjelder spesielt for uvaksinerte. Skal du som uvaksinert være i selskap eller forsamlinger, så test deg noen dager etterpå, sier smittevernlege Drude Bratlien.

 

Leder av kriseledelsen i Sør-Varanger kommune, rådmann Nina Bordi Øvergaard, oppfordrer befolkningen til å teste seg hvis man har vært på reise i annen kommune eller har fått besøk.

 

  • Det er viktig at de som ikke er vaksinert tester seg hvis man har vært på reise i andre kommuner, eller har fått besøk fra andre kommuner. Hvis du er i tvil så test deg heller én gang for mye. Test deg! Hold avstand til andre, vask hendene og vær hjemme hvis du er syk. Det er kun sammen vi kan slå ned koronaviruset og få et mer normalt liv, sier Øvergaard.

 

Ordfører i Sør-Varanger kommune, Lena Norum Bergeng, sier at vi ikke må snuble på oppløpssiden.

 

  • Når jeg snakker med folk så får jeg tilbakemeldinger om at det gjøres en god jobb. Vi er flinke i Sør-Varanger kommune og vi har dyktige ansatte i Sør-Varanger kommune som følger opp tilfeller og vaksinerer for harde livet. Vi alle må hjelpe til å sørge for at vi ikke snubler på oppløpssiden. Vi er ikke ferdig med koronaviruset, og vi må holde ut, sier Bergeng.