Interesessen og oppslutningen om teaterforestillingene har det siste året vært stor og man har vært nødt å være tidlig ute for å sikre seg billett. Denne uka gjestet Hålogaland Teater Kirkenes med forestillingen «De usynlige» som også ble utsolgt på forhånd. «Kollaps i kulissene» fyllte i fjor høst to saler og barneforestillinge «Georgs magiske medisin» ble også utsolgt

Neste post på Sør-Varanger kommunes teaterprogram er «Havboka» som kommer til Sør-Varanger kultursal tirsdag 19. februar. Om Havboka skriver Riksteatret:

Fra sin havn på den lille øya Skrova i Lofoten utforsker Morten Strøksnes vårt forhold til havet. Og han har et uendelig rikt stoff å øse av, fra sagn, myter og gamle krøniker, til reiseskildringer, vitenskapelige skrifter og diktning fra mange kulturer. Resultatet er en blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøner, som har mottatt en rekke priser og fått fantastiske kritikker verden over. Den er også lest av nærmere 60 000 nordmenn, og er oversatt til 25 språk.

For oss som bor her i dette vidunderlige kyst-landet har havet en helt egen betydning, og for Strøksnes blir det en ustoppelig kilde til undring, innsikt og fantastiske eventyr, mens han spør seg: Når mer enn to tredjedeler av jordens overflate er dekket av saltvann - hvorfor kaller vi ikke like godt kloden vår for Havet?

Når Riksteatret og Nationaltheatret nå går sammen om å gjøre Havboka til teater, er det Ole Anders Tandberg som står ansvarlig for dramatisering og regi. På Nationaltheatret har han en rekke navngjetne dramatiseringer bak seg, og på Riksteatret gjorde han nylig stor suksess med teaterversjonen av Karl Ove Knausgårds Min kamp.

 Og på scenen i vår teaterversjon står Nationaltheatrets skuespiller Jan Sælid – der han skal gi skikkelse til både menneske og håkjerring!

 Forsalg til billetter på www.aurorabillett.no eller Aurora kino i åpningstiden.