Pressemelding fra Sør-Varanger kommune 23.08.2021

Rådmann Nina Bordi Øvergaard ber innbyggere om å fortsatt være bevist på smittevernstiltak:

  • Kommunen har hatt en del positive prøver i august, hvor av det meste er delta varianten. Vi har kontroll på det smitten og nærkontakter, men det er grunn til å minne om at vi fortsatt må følge smitteverntiltakene slik at vi fortsatt kan ha grønt nivå på skole og barnehagene utover høsten.

Av kommunens innbyggere har nå ca. 87% (18 år og eldre) fått 1 dose og i underkanten av 60 % er fullvaksinert. Det er ventet bedre flokkimmunitet ved et vaksineringsnivå for fullvaksinerte på 65-70%.

Smittevernlege Drude Bratlien sier vi må bli enda bedre til å forhindre smitte for å unngå at kommunen havner på gult nivå:

  • Kommunen har ikke tidligere hatt flere smittede enn det vi opplever nå. Innbyggerne må være klar over at man fortsatt både må følge smittevernregler, og teste seg når dette er anbefalt. Mange reiser nå nesten som før koronapandemien, samtidig som det flere steder i Norge er et høyt smittenivå. Dette medfører økt risiko for smitte, og vi ser dette på statistikken. Hvis du må reise til steder med økt smitte bør du teste deg ved hjemkomst hvis du ikke er fullvaksinert, eller du opplever symptomer. Vi ønsker også at de som skal gjennomføre forskjellige arrangement sender inn smittevernplanen til kommunen for kvalitetssikring.