Barnas Barentsdag er et av arrangementene i forbindelse med kommunens Barnetsdager 2021. Vanligvis er vi samlet inne og har gjester både fra Finland og Russland – men på grunn av koronaen så ble det tidlig bestemt at vi skulle være ute i år, og at vi ikke kunne invitere med våre finske og russiske venner.

De som sto på scenen i tre forestillinger( kl. 10, kl. 11.30 og kl. 13)  var kulturskolens barnekor,  KorFantastisk (avdeling Sandnes og Bjørnevatn), og deres fantastiske dirigent Sigrid Sæterhaug.

Tittelen på forestillingen var "Sirkus Fantastisk - et sangsirkus med barentsdyr i fri dressur". Sangene var det bærende elementet i forestillingen, og tema var vennskap, mangfold og inkludering.  Sangene hadde et vidt spenn; alt fra barne -TV og film til  joik.

Trond Gaasland har vært engasjert som skribent og har skrevet et humoristisk manus basert på de sangene som koret hadde plukket ut. 

Artistene hadde på seg dyrekostymer og der var det stort mangfold - alt fra alligator til isbjørn. Men viktigst: de er alle barn som elsker å synge, de bor alle her i Barentsregionen og de hadde et fantastisk Sirkus Fantastisk for barnehagebarn og voksne.

Se bilder fra opplevelsen