Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
2. juni:

Åpningstider Servicekontoret 02.06

Fredag 02.06 holder Servicekontoret på Rådhuset stengt mellom kl. 08.40-10.30 i forbindelse med møte... les mer ...

Ordførers hjørne

ORDFØRERS HJØRNE UKE 23

Forrige uke hadde jeg møter med Varja, Fiskebeck og Seyfarth om tomtesituasjonen i kommunen. Det er en utfordring for Sør-Varanger kommune at vi hverken har nok boligtomter eller nærings/industritomter. Vi må se på mulighetene for å få satt dette høyere på dagsorden og jeg har allerede hatt et innledende møte med rådmann om situasjonen. Jeg var også innom Kimek, hvor vi diskuterte kommunens saksutredning angående Høybukta Øst.

Bilde er F.v Lars Buseth, rådgiver i rektors stab, påtroppende rektor Dag Rune Olsen, ordfører Lena Norum Bergeng, varaordfører Pål Gabrielsen og kommunalsjef Arnulf Ingerøyen.

ORDFØRERS HJØRNE UKE 22

Denne uka har jeg blant annet hatt møter med valgkomiteen til Varanger Kraft som skal velge nytt styre på konsernets generalforsamling neste uke. Jeg har også deltatt i dialogmøte mellom statsforvalteren, barnevernet og kommuneledelsen, dialogmøte med styreleder og daglig leder i Sør-Varanger utvikling og planleggingsmøte om ny nasjonal reiselivsstrategi som skal ut på Norgesturne og som kommer hit til Kirkenes i uke 24.

Barnas barentsdag og Sirkus Fantastisk

ORDFØRERS HJØRNE

Uka begynte brått allerede andre pinsedag med ekstraordinært møte med statsforvalteren angående smitteutbruddet i Hammerfest. Dette møte ble fulgt opp med møte i kriseledelsen i Sør-Varanger kommune påfølgende dag. Sør-Varanger har fått 2 bekreftet smittet, hvorav en av de hører til på GSV.

Kulturskolens danseoppvisning

ORDFØRERS HJØRNE 21.05.2021

Denne uka startet med et besøk på Barentshuset her i Kirkenes. Her holder Barentsinstituttet, Det internasjonale Barentssekretariatet og UiT Norges Arktiske universitet til. Alle tre foretok en kort presentasjon av sitt samfunnsoppdrag og vi ble litt bedre kjent med hverandre.

Besøk på Barentshuset

ORDFØRERS HJØRNE FREDAG 14.05.2021

Forrige helg gjennomførte vi to viktige markeringer på 8 og 9 mai. Her i Norge feirer vi frigjøringsdagen og veterandagen den 8 mai, mens i Russland feires seiersdagen den 9 mai.
Møte med Blastr

Ordførers hjørne - 7.mai

Hei! Nå har jeg vært ordfører i 1,5 uke og jeg har et ønske om å komme ut med litt informasjon med jevne mellomrom om hva jeg som ordfører gjør.

lena bergeng