Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ordførers hjørne

ORDFØRERS HJØRNE UKE 48 OG 49

Det nærmer seg jul og de siste politiske møtene for i år er nå avholdt. På kommunestyremøte tidligere denne uka vedtok vi budsjett for neste år, hvor vi blant annet satte av 10 millioner for å sikre trygg skolevei for Elevene som bor på Håbeth og som går på Sandnes- og Bjørnevatn skole. Her ble det også vedtatt og ansatte sårt tiltrengt personell som næringssjef, innkjøpsrådgiver og grunnforvalter.

mehl

Ordførers hjørne uke 36 og 37

I løpet av disse to ukene har jeg blant annet deltatt på samarbeidsmøte med Finnmarksløpet, samt deres Spor i Nord-seminar som for første gang ble arrangert i Sør-Varanger. Sør-Varanger kommune er den kommunen i løpet, som har flest sjekkpunkter, og jeg lanserte ideen om at FL 600 i fremtida bør ha målgang her i Kirkenes.

Ordfører og utenriksminister_500x234

Ordførers hjørne uke 35

Nok en variert arbeidsuke går mot helg. Denne uka har jeg blant annet hatt kontrollbesøk i forbindelse med at Sør-Varanger ønsker å få godkjenning som bærekraftig reisemål. Kirkenes kan med en slik godkjenning bli det første sertifiserte reisemålet i Finnmark og det tredje i Troms og Finnmark.

Spreng grenser_400x381

Ordførers hjørne uke 27-32

Da nærmer vi oss midten av august måned, og jeg håper alle har hatt noen fine sommerdager, og har fått ladet opp batteriene til en ny høst!

Laksefella_500x375

Ordførers hjørne uke 26

Forrige uke startet med to dager på Rena leir. Her hadde ordførerne i Norges Hær-kommuner, som i tillegg til Sør-Varanger kommune er Porsanger, Bardu, Målselv, Elverum og Åmot kommune, møte med sjef Hæren, Generalmajor Lars Lervik.

Hær-møte_700x342

Ordførers hjørne uke 25

Denne uka startet med møte i administrasjonsutvalget, hvor vi i hvert møte får en oppdatering på sykefraværet i kommunen, HMS-avvik og heltid/deltid.

Sommerjobb_400x300

ORDFØRERS HJØRNE UKE 23

Forrige uke hadde jeg møter med Varja, Fiskebeck og Seyfarth om tomtesituasjonen i kommunen. Det er en utfordring for Sør-Varanger kommune at vi hverken har nok boligtomter eller nærings/industritomter. Vi må se på mulighetene for å få satt dette høyere på dagsorden og jeg har allerede hatt et innledende møte med rådmann om situasjonen. Jeg var også innom Kimek, hvor vi diskuterte kommunens saksutredning angående Høybukta Øst.

Bilde er F.v Lars Buseth, rådgiver i rektors stab, påtroppende rektor Dag Rune Olsen, ordfører Lena Norum Bergeng, varaordfører Pål Gabrielsen og kommunalsjef Arnulf Ingerøyen.

ORDFØRERS HJØRNE UKE 22

Denne uka har jeg blant annet hatt møter med valgkomiteen til Varanger Kraft som skal velge nytt styre på konsernets generalforsamling neste uke. Jeg har også deltatt i dialogmøte mellom statsforvalteren, barnevernet og kommuneledelsen, dialogmøte med styreleder og daglig leder i Sør-Varanger utvikling og planleggingsmøte om ny nasjonal reiselivsstrategi som skal ut på Norgesturne og som kommer hit til Kirkenes i uke 24.

Barnas barentsdag og Sirkus Fantastisk